Cel mai frumos cadou pentru copii aflați în suferință

Cel mai frumos cadou pentru copii aflați în suferință

 Aleea terapeutică o facilitatea unicat la Botoșani

Cadou unicat pentru copii aflați în suferință. Nu este vorba de bomboane sau de jucării, ci de sănătate, poate cel mai important lucru de care poate beneficia un om. La Compartimentul de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii, a fost inauguat astăzi, de ziua copilului o alee terapeutică, necesară alinării suferinței copiilor cu diferite tulburări de natură psihică. Aleea terapeutică are rolul de dezvolta simțurile acolo unde ele lipsesc sau nu sunt foarte bine definite, alină suferința, relaxează și îi ajută pe cei captivi într-o lume a fricii să descopere lumea și lumina.

Pe lângă texturi și stimularea simțului tactil, diferite obiecte colorate stimulează alate și alte simțuri. De altfel nimic nu este făcut fără rost în cadrul aleei terapeutice și reprezintă un pas esențial în ameliorarea diferitelor tulburări de natură psihică și comportamentală a copiilor.

Interesant este faptul că această alee terapeutică are și o mică grădină cu plante aromatice, dotate cu etichete în așa fel încât copii să poate identifica și asocia diferitele arome. Grădina propriu-zisă este o amenajare unicat la Botoșani, fiind un pas în terapie.

La deschiderea oficială a aleei terapeutice au participat zeci de copii, părinți, medici de toate specializările, reprezentanți ai administrației dar și parlamentari. Cei mai fericiți au fost copii care au putut experimenta noile amenajări. Totodată fiind ziua copilului, cei mici au pregătit un program artistic, cu poezii și cântece, în schimbul cărora au primit dulciuri.

Ca orice lucru bine făcut, aleea terapeutică a fost sfințită de un sobor de preoți, care au făcut rugăciuni și au dat povețe înțelepte celor veniți la inaugurare.

Aleea terapeutică va fi folosită de toți pacienții Secției de Psihiatrie Pediatrică, care au nevoie de aceste tehnici. Este un model preluat de la Galați, fiind unicat la Botoșani și una dintre puținele din țară.

Citeste si:

Facebook Comments