Cele mai frecvente greşeli comise de părinţi

Cele mai frecvente greşeli comise de părinţi

Certurile dintre părinţi afectează dezvoltarea copiilor. Acest lucru este demonstrat de frecvenţa cazurilor în care copiii intră în anturaje greşite sau aleg să facă lucruri greu de descris în cuvinte.

O spun și specialiștii care avertizează părinții să fie extrem de atențila comportamentul lor în preajma copiilor.

Există numeroase situaţii de viaţă când relaţia dintre copii şi părinţi este afectată.

Acest lucru se datorează certurilor sau problemelor care apar între aceştia. Cu toate acestea de cele mai multe ori comportamentul copiilor se datorează modului în care au fost crescuţi. Părinţii sunt principalul model în primii şapte ani de viaţă ai copilului.

Mai exact, ei influenţează caracterul viitorului adult. Ceea ce se întâmplă între părinţii micuţului îi poate influenţa pozitv sau negativ dezvoltarea. Cele mai frecvente greşeli pe care părinţii le fac în preajma copiilor sunt certurile şi bătăile.

În unele cazuri părinţii petrec prea puţin timp alături de copii sau îşi varsă furia pe cei mici şi ajung chiar să îi pedepsească.

Prea puţini părinţi îşi dau seama cât de mult rău le fac propriilor copiii, acţionând astfel. Unii copii ajung chiar să se gândească la suicid. Aşa cum s-a întâmplat şi cu o fetiţa de doar 13 ani care sătulă de certurile de acasă a vrut să încheie socotelile cu viață și a băut clor.

Părinţii se certau foarte des, iar singura soluţie pe care fata a găsit-o a fost să îşi pună capăt zilelor. Din fericire a fost găsită de părinţi şi salvată la timp.

De fapt, toate aceste lucruri sunt făcute de către copil cu scopul de a atrage atenţia părintelui. Sunt semnale de alarmă la care părinţii trebuie să fie atenţi. Sunt însă şi părinţi atenţi la nevoile copiilor lor.

Este important ca părinţii să fie atenţi la comportamentele şi cuvintele rostite în preajma celor mici. Folosite greşit acestea pot lăsa urme adânci în sufletele copiilor.

Citeste si:

Facebook Comments