Cele mai reclamate firme de asigurări din România

Cele mai reclamate firme de asigurări din România

Firmele City Insurance, Asirom, Carpatica Asig şi Euroins, aflate deja în atenţia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru probleme cu banii, au cumulat 76,14% din totalul reclamaţiilor depuse, în primul semestru al acestui an, de şoferii sau de service-urile nemulţumite de serviciile primite, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiţii transmise de către asiguraţi.

”Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul petiţiilor analizate şi soluţionate, în mod unic pe petent, a scăzut cu 2%”, precizează ASF.

Cele mai multe petiţii, ca pondere din total, au fost înregistrate în dreptul City Insurance, 37,56%, urmată de Asirom cu 14,07%, Carpatica Asig cu 14,03% şi Euroins cu 10,48%. Cele mai mari creşteri ale numărului de petiţii, comparativ cu acelaşi semestru din 2015, l-au înregistrat firmele de asigurări Forte Asigurări (+8.100%), City Insurance (+165,49%), Carpatica Asig (+45,13%) şi Asirom (+26%).

Pentru celelalte societăţi au fost consemnate scăderi ale numărului de petiţii primite în primul semestru din 2016, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe clase de asigurări, zona asigurărilor obligatorii RCA şi Carte Verde a primit cele mai multe petiţii, 76,77% din total. Pe locul doi sunt asigurările CASCO, cu 16,11% din total, scrie News.ro.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments