Cereri de măriri salariale cu scandal la Spitalul Judetean

Cereri de măriri salariale cu scandal la Spitalul Judetean

CJ a venit cu o soluție

Cam asta a fost atmosfera în sala în care a avut loc negocierea între asistenții medicali, conducerea Spitalului Județean «Mavromati» și președintele Consiliului Județean Botoșani. Așa cum s-a anunțat cu o zi înainte, astăzi au avut loc discuții între conducerea Spitalului Județean și asistenții medicali nemulțumiți pentru că nu sunt promovați în grad principal, chiar dacă au luat concursul. Din această cauză și salariile celor 111 asistenți medicali sunt mult mai mici decât al colegilor lor din spital.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, a explicat de mai multe ori că problema nu poate fi rezolvată decât numai după ce se semnează un nou contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Mai mult, semnarea noului contract a fost amânată de Guvern până în iulie. Așa că, în prezent, se lucrează pe un act adițional la vechiul contract și având la bază bugetul de anul trecut. Un buget mic și care nu poate acoperi toate aceste solicitări.

După o oră de discuții «aprinse», cei prezenți la întâlnire au ajuns și la o înțelegere de moment până se va semna noul contract cu Casa.

În schimb, liderul Sanitas Botoșani, Lia Temciuc, a spus că soluția nu este una dintre cele mai fericite, dar a recunoscut că reprezinta varianta cea mai bună.

În urmă cu câteva săptămâni, asistenții medicali aflați în această situație au pichetat sediul Consiliului Județean timp de mai multe zile, obținând promisiunea că la semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate se vor avea în vedere și majorările salariale care li se cuvin.

Citeste si:

Facebook Comments