Chimia, regina științelor

Botoșaniul a găzduit concursul național de chimie ”Raluca Rîpan”

Cei mai buni elevi la chimie din țară au fost la finele săptămânii trecute la botoșani. Municipiul a găzduit, cea de-a XII a ediție a concursului național de chimie ”Raluca Rîpan”, la care au participat aproape 130 de elevi de clasa a VII, din toată țară. Încă de vineri seară, participanții la concurs s-au întâlnit în sala mare a Casei Tineretului, unde a avut loc deschiderea ofocală a concursului și la care au participat, pe lângă elevi, profesori și inspectori de chimie din țară, care au fost și membri ai Comisiei Centrale.

Inspectorul general din cadrul Ministerului Educației, Daniela Bogdan a precizat și de ce a fost ales Botoșaniul să găzduiască unul dintre cele mai importante concursuri de chimie din țară.

Câștigătorul locului I al Concursului Național ”Raluca Rîpan” din anul 2015, a ținut să le transmită participanților de anul acesta un mesaj de încurajare.

Încurajări au primit elevii și din partea elevului minune de la Colegiul Național Mihai Eminescu, Ștefan Bălăucă. Unul dintre elevii îndrăgostiți de chimie și care a adus acasă nenumărate premii naționale și internaționale de la concursurile la care el a participat.

Cel mai bun elev de clasa a VII a de chimie s-a dovedit a fi Mircea Raul Bodrogean din București. Pe a două poziți s-a clasat Tudor Lile din Arad, iar pe locul 3, Ioana Ana-Maria Leancă din județul Neamț. La ediția din acest an a concursului de chimie ”Raluca Rîpan”, elevii botoșăneni au obținut trei mențiuni. Gabriela Gafița de la Liceul ”Grigore Antipa”, Corina Mihoreanu și Șerban Nistor de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, care au primit câte o mențiune specială.

Citeste si:

Facebook Comments