VIDEO! Chin şi nervi pentru medici şi farmacişti

Chin şi mulţi nervi pentru medici şi farmacişti, după ce sistemul informatic integrat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-a defectat. Nu doar cadrele medicale au avut de tras ci şi pacienţii, care s-au plimbat în aceste zile de la o farmacie la alta, întrebând dacă îşi pot lua reţetele. Ieri s-a remediat situaţia dar pentru scurt timp, pentru că, spun farmaciştii, astăzi a mers la fel de greu.

Softul pe care îl folosesc aproape toţi angajaţii din sănătate s-a defectat tocmai din 2 mai, când bolnavii au luat cu asalt spitalele, cabinetele medicilor de familie şi farmaciile, după minivacanţa de 1 mai. Informare de la Casa Naţională a venit abia a doua zi, pe 3 mai.

În cele din urmă, sistemul a revenit la normal pentru un timp, după care a început să funcţionze greu din nou. În aceste condiţii, cadrele medicale din spitale şi farmaciştii au fost nevoiţi să lucreze peste program iar pacienţii au fost în imposibilitatea de a-şi lua medicamentele de care aveau nevoie.

Nu este prima dată când Sistemul Informatic Unic Integrat se întrerupe. A fost însă pentru prima oară, de mulţi ani, când nu a funcţionat pentru o perioadă atât de mare, reprezentanţii instituţiei precizând că a fost vorba de o problemă tehnică.

 

Citeste si:

Facebook Comments