Cinci incendii în mai puţin de şase ore

Cinci incendii în mai puţin de şase ore

În prima zi din august, în mai puţin de şase ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată sau deşeuri izbucnite pe raza localităţilor Botoşani, Draxini (comuna Băluşeni), Truşeşti, Mateeni (comuna Dimăcheni) şi Poiana (comuna Brăeşti).

Flăcările au distrus vegetaţia uscată de pe cca. 10 hectare. La Poiana (Brăeşti) şi Truşeşti, au fost afectaţi, în urma incendiilor, pomi fructiferi şi puieţi de salcâm de pe cca. 2,5 ha.

Incendiile s-au produs ca urmare a nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale şi a fumatului în locuri nepermise.

Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 900 de lei.

Pentru stingerea celor cinci incendii şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 45 de pompieri militari şi voluntari.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 13.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Citeste si:

Facebook Comments