VIDEO! Cinci medici în pragul pensionării

Cu tot mai multe cadre medicale care se pensionează, unele secţii ale Spitalului Judeţean încep să rămână fără personal. Este cazul de la Infecţioase, unde ar putea rămâne un singur medic specialist dar şi în alte secţii exterioare. În total, în ultimele nouă luni au ieşit la pensie 5 medici iar situaţia este şi mai gravă pentru că puţini sunt cei ce vin să-i înlocuiască.

Probleme sunt aproape în tot spitalul. Cardiologia, unde bolnavii aşteaptă cu săptămânile pentru o consultaţie, Oncologia sau Terapia Intensivă sunt câteva specialități unde conducerea de la Mavromati se chinuie de ani de zile să găsească medici. Posturile rămân însă neocupate şi la fel s-ar putea întâmpla, mai nou, la Infecţioase. Şi nu numai aici. În următoarele luni, alţi 5 medici ating vârsta de pensionare.

Pentru că nu are cine să le ia locul, reprezentanţii unităţii preferă să le prelungească contractele chiar şi după pensionare.

Spitalul are şi câţiva rezidenţi care vin din urmă. Însă nu sunt nici pe departe destui pentru a regla deficitele cu care se confruntă. Şi, în mare parte, nu sunt nici pe specialităţile de care unitatea are nevoie.

 

Citeste si:

Facebook Comments