Cinci persoane, arestate în legătură cu atacul cu bombă din New York

Cinci persoane, arestate în legătură cu atacul cu bombă din New York

Cinci persoane au fost reținute duminică seara în legătură cu atacul de sâmbătă asupra cartierului Chelsea din New York, au informat mai multe canale media americane, în timp ce un alt dispozitiv suspect a fost descoperit în New Jersey, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Conform presei, cei cinci suspecți ar fi fost arestați la bordul unui vehicul care circula pe Belt Parkway, o autostradă ce trece la sud de districtul Brooklyn. Mașina tocmai depășise podul Verrazano, care leagă districtul Staten Island de Brooklyn.

Biroul FBI din New York a indicat, pe contul său de Twitter, că a reținut un vehicul în legătură cu ancheta, dar nu a confirmat arestarea și a asigurat că “nimeni nu fusese inculpat”.

Intervievat de AFP, un purtător de cuvânt al poliției din New York a refuzat să confirme aceste arestări, indicând doar că “ancheta continuă”.

Ancheta vizează explozia unui dispozitiv sâmbătă la începutul serii în cartierul Chelsea, soldată cu rănirea ușoară a 29 de persoane.

Potrivit New York Daily News, anchetatorii ar fi identificat un suspect datorită unei camere de supraveghere video, recuperată în Chelsea.

Nu este însă stabilit dacă această persoană figurează printre cei cinci pasageri ai vehiculului interceptat duminică, potrivit cotidianului.

Tot duminică seara, un colet suspect a fost reperat lângă gara Elizabeth, în New Jersey, a indicat presei primarul orașului, J.Christian Bollwage. Potrivit lui, doi trecători care observaseră coletul ar fi văzut fire electrice și o țeavă metalică.

 

Mai multe detalii aici!

 

Sursa: realitatea.net

 

Citeste si:

Facebook Comments