Cioloş anunţă astăzi cine va fi noul ministru de Interne. Trei nume vehiculate

Cioloş anunţă astăzi cine va fi noul ministru de Interne. Trei nume vehiculate

Premierul Dacian Cioloş urmează să anunţe în cursul zilei de marţi numele celui care va prelua Ministerul de Interne.

Iniţial, Guvernul anunţase că acest lucru se va întâmplă luni, însă anunţul a fost întârziat şi de vizita premierului în Germania, dar şi de negocierile care au urmat cu privire la înlocuitorul lui Petre Tobă.

Discuţiile au început de vineri dimineaţă, fiind luate în calcul atât varianta unei propuneri interimare, cât şi cea a unui nou ministru plin, scrie ziare.com.

Potrivit premierului, aflat luni seară în Germania, el va prezenţa marţi numele noului ministru, cel mai probabil unul interimar.

Surse oficiale au declarat, pentru News.ro, că şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a purtat discuţii cu Cioloş pentru a prelua interimatul la MAI şi este posibil chiar fie numit ministru plin, până la finalizarea mandatului.

Dragoş Tudorache este şeful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar şi portofoliul Comunicaţiilor, din 5 iulie până în 10 august, după demisia lui Marius Bostan.

Propunerea că Tudorache să preia interimar portofoliul Internelor nu a fost însă transmisă preşedintelui, apărând în discuţie şi alte nume, precum cel al ministrului Apărării, Mihnea Motoc, care, potrivit aceloraşi surse, ar fi refuzat nominalizarea.

Un alt nume luat în calcul, însă cu mai puţine şanse, a fost cel al fostului ministru al Apărării şi al Internelor, Constantin Dudu Ionescu, actual consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Sursa: realitatea.net

Citeste si:

Facebook Comments