Codrii Voronei ascund o adevărată minune a lumii creștine.

 

Codrii Voronei ascund o adevărată minune a lumii creștine

Este vorba despre o icoană unicat în lume și renumită pentru puterile sale. La prețiosul obiect de cult se ajunge cu nevoință, pe un drumeag ce șerpuiește prin codrii populați de misteți și căprioare. Abia după ce pelerinul ajunge la Mănăstirea Sihăstria Voronei, loc de închinăciune al monahilor retrași de cele lumești, se poate bucura de frumusețea și binecuvântarea acestei prețioase icoane făcătoare de minuni. Obiectul de cult ce reprezintă pe Fecioara Maria cu pruncul are o vechime de aproape 200 de ani și a fost pictată de un călugăr care avea 100 de ani. Unicitatea constă în reprezentarea Fecioarei Maria care merge ținând de mână pe copilul Iisus. Ineditul constă atât în postură, în acțiune dar și vârsta la care este reprezentat Iisus Hristos.

Icoana de altfel este plină de semnificații și simboluri. Starețul mănăstirii spune că este posibil ca această reprezentare să fie și o reacție față de madona lumii catolice.

Totodată această icoană unicat în lume are și puteri deosebite. Mai precis este considerată o icoană făcătoare de minuni. În anii 80 icoana a lăcrimat înaintea unui cutremur, prevestind evenimentul.

Icoana a lăcrimat în repetate rânduri iar mulți credincioși caută binecuvântarea acestei icoane.

 

Citeste si:

Facebook Comments