Colecție unicat în România dedicată lui Eminescu la Biblioteca Județeană

Colecție unicat în patrimoniul Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani. ”Studii Eminescologice”, sunt o serie de lucrări cu studii literare, la nivel academic, ce întrunesc toate criteriile unor opere de mare importanță științifică.

Este vorba de 17 volume, ultimul apărut chiar în această lună, patronate de Biblioteca Județeană, unicat în țară prin nivel științific dar și prin temele alese. La elaborarea lucrărilor din paginile ”Studiilor Eminescologice” au lucrat profesori universitari de la Iași, în special tineri cu noi opinii și reinterpretări.

Mai precis în paginile ”Studiilor Eminescologice” de la Botoșani orice pasionat de cultură și mai ales de opera lui Eminescu, poate descoperi lucruri necunoscute până astăzi, reinterpretări și opinii profesioniste cu privire la viața și opera marelui poet Mihai Eminescu, prin prisma noilor descoperiri.

Totodată ”Studiile Eminescologice” nu sunt doar un brand botoșănean unicat ci și unul național. Și asta fiindcă lucrările din colecție sunt trimise și expuse în biblioteci din întreaga lume. Totodată aceste studii care promovează imaginea poetului național la nivel mondial ajung la bibliotecile din străinătate prin Simpozionul Internațional”Eminescu, carte, cultură, civlizație”.

Citeste si:

Facebook Comments