VIDEO! Comercianți bombardați de controale înainte de Paște

Val de controale înaintea sărbătorilor Pascale. Pentru ca botoșănenii să pună pe masă produse de bună calitate, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare dar și comisarii de la Protecția Consumatorului au dispus controale la comercianți și în unitățile de procesare. Discuțiile despre acest subiect au avut loc în cadrul Colegiului Prefectural.

Peste o săptămână, românii creștin ortodocși vor sărbători cel mai important eveniment religios : ”Învierea Domnului”. Pe lângă latura spirituală, botoșănenii pregătesc mese îmbelșugate. Autoritățile au demarat ample controale pentru a se asigura că cetățenii nu vor ajunge la spital cu intoxicații alimentare din cauza produselor neconforme.

S-a verificat modul în care se obțin produsele de origine animală și nu numai.

Autoritățile sanitar veterinare au dat atenționări asupra faptului că sacrificarea animalelor trebuie făcută în spații autorizate și s-au făcut informări atât la Primăriile din județ cât și consumatorii. Până astăzi la Direcția Sanitar Veterinară nu au ajuns solicitări pentru autorizarea unor puncte temporare pentru sacrificarea mieilor.

Cât despre ouăle vândute de botoșănenii care au găini în gospodărie, aceștia ar trebui să dețină un document de vânzare directă și un carnet de producător.

În perioada 5 -23 martie, DSVSA a efectuat peste 100 de controale în piețe, carmangerii și abatoare dar și controale în trafic împreună cu oamenii legii. S-au aplicat 4 amenzi contravenționale în sumă de peste 48 000 de lei. Controale au demarat și comisarii de la Protecția Consumatorului.

La sfârșitul ședinței de Colegiu Prefectural, câțiva profesori universitari au vorbit despre însemnătatea zilei de 27 martie 1918, momentul Unirii Basarabiei cu România. A fost practic un moment festiv în anul Centenar. Prefectul Dan Șlincu le-a oferit distinșilor profesori diplome de excelență.

Citeste si:

Facebook Comments