VIDEO! Comercianții din piețe, afectați de căldură

Vânzătorii din piețele botoșănene fac față cu greu temperaturilor ridicate. De la începutul lunii august, mercurul din termometre a crescut alarmant, iar afectați sunt în mod evident, comercianții care lucrează în aer liber.

În ciuda condițiilor termice greu de suportat, oamenii sunt nevoiți să stea de dimineață până seara, pentru a-și vinde produsele pentru care au muncit un an de zile. Pentru mulți dintre ei, e singurul mod în care își câștigă existență.

La amiază, termometrele în municipiul Botoșani, indicau 28 de grade. Soarele strălucea arzător și vântul abia dacă se făcea simțit. Botoșănenii ieșiți cu treburi din case căutau să meargă pe la umbră. În Piața Centrală din Botoșani, comercianții spun că nu au încotro și că sunt nevoiți să se adapteze la orice temperatură. Chiar dacă, de multe ori în timpul verii, căldura devine insuportabilă. Dacă nu ar face asta, toată munca lor s-ar duce pe apa sâmbetei.

Producătorii agricoli spun că sunt nevoiți să arunce o parte din legume la gunoi fiindcă se strică din cauza căldurii, iar uneori mai lasă și la preț pentru a nu rămâne cu marfa pe tarabe.

Meteorologii anunță temperaturi de până la 30 de grade până la sfârșitul acestei săptămâni. Dar de veștile proaste vin abia după 13 august, când mercurul din termometre va depăși valoarea de 30 de grade.

Citeste si:

Facebook Comments