Comisia de acreditare va veni mai repede la Spitalul Podriga

Între 18-20 aprilie vor sta cei de la CoNAS

Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor va sosi la Spitalul de la Podriga mai devreme cu o săptămână. Inițial, membrii comisiei erau așteptați în ultima săptămână din luna aprilie pentru evaluare. Evaluatorii vor verifica dacă unitatea sanitară îndeplinește o serie de indicatori, fiind urmărite aspecte precum activitatea medicală, partea tehnică, de infrastructură și dotarea medicală.

Comisia ca încadra Spitalul de la Podriga într-un anumit nivel de acreditare, funcție de care va depinde și finanțarea pe viitor, a precizat președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu.

Așa cum a explicat Gheorghe Sorescu, motivul acestei decalări ar fi că ultima săptămână din luna aprilie coincide cu Săptămâna Mare din Postul Paștelui ortodox.

În urmă cu două săptămâni, Spitalul de Neuropsihiatrie de la Podriga a fost amendat, după un control efectuat din ordinul Ministerului Sănătății. Atunci, membrii comisiei de control au constatat că în bucătăria unității nu au fost păstrate probe de alimente pentru 48 de ore, așa cum prevăd normele legislative.

Citeste si:

Facebook Comments