VIDEO! Comorile Botoșaniului trebuie protejate și valorificate

Botoșaniul are o adevărată comoară culturală care trebuie protejată și pusă în valoare.

Cel puțin asta susțin șefii instituțiilor de cultură însărcinați cu protejarea Patrimoniului din județ. Aceștia au organizat o întâlnire cu reprezentanții primăriilor și ai Bisericii din Botoșani, tocmai pentru a-i învăța cum să apere eficient dar și să promoveze moștenirea culturală, slujindu-se de legislația în vigoare.

Joi, la Muzeul Județean de Istorie, șefii instituțiilor de cultură și protejare a patrimoniului au prezentat reprezentanților primăriilor dar și a Bisericii din Botoșani legislația care îi ajută să protejeze bogăția culturală a județului.

Totodată specialiștii în domeniu au precizat că patrimoniul cultural și toate vestigiile trecutului, promovate eficient pot deveni o oportunitate turistică și economică.

Totodată șefii de la Cultură au tras un semnal de alarmă privind braconajul obiectelor de patrimoniu. Vestigii valoroase pot fi găsite de vânătorii de comori și apoi traficate pe piața neagră.

Direct interesați au fost și reprezentanții clerului. Și asta în condițiile în care, județul Botoșani are pe teritoriul său numeroase lăcașe de cult monument istoric, bogate în vestigii prețioase.

În urma discuțiilor reprezentații primăriilor și ai Bisericii au fost sfătuiți să depună eforturi pentru protejarea clădirilor sau vestigiilor cu importanță culturală, să le semnalizeze corespunzător și să anunțe autoritățile componente dacă observă degradarea acestora.

 

Citeste si:

Facebook Comments