VIDEO! Complicații la parcările cu plată

Gata cu parcările gratuite! Șoferii botoșăneni bagă de astăzi, din nou, bani în parcometre pentru fiecare oră de staționare în parcările administrate de municipalitate. Problemele au apărut deja. Parcometrele vechi funcționează cu dificultate iar în plus metodele de plată au întins la maxim nervii șoferilor. Parcările pot fi plătite doar cu monede sau prin sms iar unii conducători fie nu au fise, fie credit pe telefon.

În acest ritm a decurs prima zi în care botoșănenii au luat la cunoștință că trebuie să plătească parcarea.Conducătorii auto care știau că s-a reintrodus taxa , au fost nevoiți să întoarcă portofelele și să-l golească de monede. Unii au pierdut și câte 10 minute în fața parcomatului implorând parcă să funcționeze.

Cei mai mulți botoșăneni nu aveau cunoștință că de astăzi trebuie să plătească staționarea.

Ca metodă de rezervă, este și plata parcării prin SMS prin aplicația T-Park, doar că această metodă nu este la îndemâna tuturor. Fără abonament sau credit pe telefon, metoda este inutilă.

Nu toți botoșănenii sunt dispuși să plătească parcarea iar dacă nu vor să-și găsească roțile blocate, vor trebui să caute o parcare gratuită. Numai bine ce au fost puse în funcțiune, că autoritățile plănuiesc deja să înlocuiască parcometrele.Săptămâna aceasta niciun șofer nu va fi penalizat în cazul în care nu-și plătește parcarea, ci doar avertizat.

Pentru o oră de parcare conducătorii auto vor plăti 1,5 lei, pentru un abonament de o zi 10 lei iar pentru o luna 100 de lei. Parcările neregulamentare sau neplata, atrag blocarea roților iar taxa de deblocare este de 30 de lei.

În viitor va fi pus în mișcare și utilajul de ridicat mașini iar pentru recuperarea autoturismului șoferii vor plăti peste 200 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments