Comune afectate de ploi

Comune afectate de ploi

Patru comune au fost afectate de fenomenele meteorologice din acest sfârșit de săptămână.

Cantitățile de apă căzute în perioada 12-14 noiembrie au afectat atât infrastructura, cât și zecile de hectare de pășuni și fânețe. În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani, a prezentat situația înregistrată până în prezent

Astfel, La Blândești, în urma revărsării râului Burla și a scurgerii apei de pe versanți, au fost afectate două podețe, 100 de hectare de pășuni și fânețe și 300 de metri de drum sătesc. La Păltiniș au fost afectate drumuri sătești și comunale iar la Bălușeni, au fost distruse 3 poduri și 10 km drum sătesc și comunal.

În comuna Hilișeu Horia au fost afectate două poduri, 30 de km drumuri sătești și comunale, 3 km drum național, și 100 de hectare de pășuni și fânețe care au fost inundate.

Pagube în patru comune din județ, după fenomenele meteo din weekend!

Pagube în patru comune din județ, după fenomenele meteo din weekend! Patru unități administrativ-teritoriale din județul Botoșani au suferit pagube în urma fenomenelor meteo înregistrate în perioada 12-14 noiembrie, stricăciuni înregistrându-se la partea de infrastructură rutieră, fiind inundate și zeci de hectare de pășuni și fânețe.

În comuna Blândești, ca urmare a revărsării râului Burla și scurgerii apei de pe versanți, au fost afectate două podețe, 100 de hectare de pășuni și fânețe și 300 de metri de drum sătesc.

În comuna Păltiniș au fost afectate drumuri sătești și comunale, dintre cele 8 zone în care s-au manifestat fenomene.

La Bălușeni au fost distruse trei poduri și 10 km drum sătesc și comunal, iar în comuna Hilișeu Horia au fost afectate două poduri, 30 de km drumuri sătești și comunale, 3 km drum național, și 100 de hectare de pășuni și fânețe care au fost inundate.

Bilanțul a fost prezentat de col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Citeste si:

Facebook Comments