Concurs de tinere talente în cel mai modern centru cultural de la țară

Concurs de tinere talente în cel mai modern centru cultural de la țară

Loc de cultivat mintea și sufletul inaugurat cu tinere talente.

Este vorba despre centrul cultural al comunei Vorona, o construcție modernă destinată iluminării tinerilor dar și diferitelor evenimente culturale din comună. La inaugurare au participat oficialități ale județului, senatori dar și cadre didactice sau intelectuali ai satului. Inaugurarea centrului cultural a început cu o slujbă oficiată de un sobor de preoți.

Construit prin Compania Națională de Investiții cu un milion de lei plus cofinanțarea Primăriei Vorona, centru cultural din Vorona, este o investiție necesară și mult așteptată într-un localitate rurală ce a primit în acest an distincția de sat cultural al României. Dispune de sală modernă de spectacole, bibliotecă dar și de alte facilități în domeniul cultural.

Totodată Centrul Cultural a fost inaugurat ieri cu un festival-concurs de muzică populară pentru copii și tineret structurat pe trei categorii de vârstă. Este vorba despre concursul ”Moștenite din bătrâni”, o competiție muzicală în care ies la iveală numeroase talente. Orchestra formată tot din copii și tineri i-a acompaniat pe toți concurenții.

Majoritatea concurenților sunt copii și tineri care duc mai departe zestrea culturală națională și sunt bucuroși că pot dobândi experiență evoluând pe scenă, acompaniați de o orchestră în adevăratul sens al cuvântului.

Cei mai buni tineri artiști au fost răsplătiți cu diplome dar și cu premii în bani.

 

Citeste si:

Facebook Comments