Concurs inedit la Bibliotecă

Concurs inedit la Bibliotecă

Concurs inedit la Biblioteca Județeană!

Zeci de tineri ambiţioşi au participat, astăzi, la unul dintre cele mai importante concursuri de dezvoltare personală. Este vorba despre prima etapă a Concursului Naţional de Argumentare “Nicolae Iorga”.

Elevii și-au dat întâlnire la Filiala nr. 1 “Primăverii” a Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu”. Etapa a doua a concursului va avea loc în mai 2017.

Prima etapă a purtat denumirea de ‘’Exersarea discursului public”.

Tema, intens discutată de tinerii curioşi, a fost cea a ”home schooling-ului„.Mai exact dacă studiul acasă este o oportunitate sau nu. Asta, în contextul în care multe vedete din România au ales să îşi retragă copii de la şcoală, considerând că acasă micuţii au parte de o educaţie mai bună.

Cei care au luat parte la activitate au fost elevi din clasele IX-XII de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.

Scopul manifestării este de a încuraja elevii să îşi dezvolte discursurile, dar şi să îşi lărgească orizontul creaţiei. Și în plus, ei pot lucra și la dicție..

Cei mai încântaţi au fost elevii, care nu s-au dat în lături din a participa la experienţă. Ei recunosc că acest concurs este extrem de folositor, pentru că au aflat multe lucruri pe care nu le ştiau.

A doua etapă se va desfăşura în luna mai. Temele discutate vor fi trase la sorţi de copii. Atunci mai mulţi elevi din ţară de la diferite licee vor veni în Botoşani pentru a lua parte la concurs.

Dezbaterile se înregistrează şi se trimit apoi la un juriu care evaluează la nivel naţional calitatea discursurilor şi opiniilor copiilor.

Citeste si:

Facebook Comments