Concursul pentru directori:’’o luptă politică’’!

Înscrierea candidaţilor pentru concursul de ocupare a funcţiei de director si director adjunct a luat sfârşit.

În acest an foarte multe cadre didactice s-au înscris pentru un astfel de post. Înscrierea s-a făcut anul acesta online. Cel mai încântat de acest lucru este Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Concursul de ocupare a functiei de director si director adjunct ridică multe probleme atât în rândul cadrelor didactice cât şi în rândul politicienilor botoşăneni. Multe dintre profesori sunt şi membri ai unor partide politice precum PSD sau PNL. Întrebat de situaţia în care se află concursul pentru viitorii directori, Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ a declarat că totul este de fapt o ’’luptă politică’’.

Din câte se pare această problemă este doar în municipiu, întrucât în celelalte unităţi din judeţ situaţia s-a rezolvat prin trimiterea unor membri care se ocupă cu evaluarea candidaţilor. Liviu Axinte mai afirmă că principalul vinovat care a provocat această problemă este fostul Ministru al Învăţământului, Daniel Funeriu.

Atât Inspectoratul Şcolar Judeţean cât şi membrii Ligii Sindicatelor din Învăţământ speră ca această problemă să fie rezolvată cât mai curând. Concursul pentru ocuparea functiilor de director va continua conform calendarului stabilit. Astfel că în data de 7 octombrie se vor afișa rezultatele verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere.

Pe 12 octombrie candidații vor susține proba scrisă. În perioada 17 octombrie-17 noiembrie va avea loc evaluarea CV-urilor și interviul, după care pe 9 decembrie se afișează rezultatele finale.

În data de 16 decembrie, în Consiliul de Administrație al IȘJ se vor valida rezultatele concursului. Acestea vor fi trimise în final la Ministerul Educației. 

 

Citeste si:

Facebook Comments