Conducerea județului băgată în ședință de premierul Cioloș

Conducerea județului băgată în ședință de premierul Cioloș

Conducerea județului băgată în ședință de premierul Dacian Cioloș. Prezent la videoconferință, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor i-a prezentat premierului gradul de implicare în acțiunile de intervenție pentru sprijinirea populației afectată de fenomenele meteorologice.

Marți dimineață, la ora 8.30, prim-ministrul Dacian Cioloș a convocat prefecții în videoconferință pe tema evaluării pagubelor produse de inundații și a măsurilor luate de către autorități. La videoconferință au participat și reprezentanți ai autorităților centrale cu atribuții în acest domeniu.

Tema videoconferintei a fost evaluarea pagubelor produse de inundații și de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, precum și a măsurile luate de autoritățile responsabile pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor acestora.

În momentul de față, intervențiile în teren sunt coordonate de către Centrul Național de Conducere Integrată din Ministerul Afacerilor Interne, iar ministrul Petre Tobă îl informează constant pe primul-ministru asupra evoluției situației.

Printre măsurile de urgență luate înaintea și în timpul fenomenelor meteorologice periculoase se regăsesc:

  • avertizarea/alarmarea populației din zonele cu risc de inundații;
  • evacuarea populației și animalelor conform planului local de apărare împotrivă inundațiilor;
  • asigurarea patrulării pe cursurile de apa; verificarea și supravegherea podurilor și podețelor;
  • verificarea rigolelor și a șanțurilor de scurgere a apei, deblocarea acestora;
  • mobilizarea cetățenilor la acțiunile preventive și la intervenția operativă și instituirea permanenței la sediul primăriilor.

Citeste si:

Facebook Comments