Conferinţele ScienceHUB poposesc la Biblioteca Botoşani

Conferinţele ScienceHUB poposesc la Biblioteca Botoşani

Instituţia de cultură botoşăneană va fi în urmatoarea perioada gazda unor manifestări inedite. Este vorba de patru conferinţe ScienceHUB, organizate pentru prima oară la Botoşani, de Biblioteca “Mihai Eminescu” şi Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani (în cadrul proiectului “Voluntar în Botoşani = V.I.B = Voluntar în Bibliotecă”). Toate conferinţele vor fi susţinute în mediul online.

Despre ScienceHUB

ScienceHUB este o reţea formată din cercetători, jurnalişti, elevi şi studenţi, profesori, părinţi şi pasionaţi de ştiinţă cu rolul de a promova evenimente şi actualiţi din ştiinţă. De asemenea, rolul ScienceHUB este de a crea conexiuni între persoane şi proiecte care au rolul de a promova activitatea ştiinţifică, de cercetare, inovare şi educaţională între vorbitorii de liba română (din România dar şi din afara ţării).
Conferinţele ScienceHUB se desfăşoară după un program bine stabilit şi sunt formate din trei părţi:
-(20 min) Prezentare invitat (accent pe partea educaţională, cu punctarea unor momente cheie)
-(20 min) Prezentare proiecte de cercetare şi domeniu de cercetare (accent pe elemente de inovare, ultimele descoperiri şi întrebări care nu răspuns în domeniul prezentat)
-(50 min) Întrebări în direct de la locaţiile partenere dar şi de la publicul online.

Medicina dentara 3D, subiectul primei conferinţe de la bibliotecă

Seria de conferinţe organizate de ScienceHUB la Biblioteca Botoşani, va fi deschisă pe data de 14 mai, începând cu ora 10:30. Irina Drăgan, absolventă a New York University College of Dentistry şi angajată a Tifts University of Dental Medicine, le va vorbi participanţilor din mediul online despre “Medicina dentară 3D: pacienţi, studenţi şi cercetare”.

Pe data de 21 mai sunteţi invitaţi la conferinţa “Securitatea în era digitală”. Tema va fi abordată de Raluca Ada Popa, absolventă a Massachusetts Institute of Technology (M.I.T), actualmente profesor asistent la UC Barcley.

Pe 28 mai, la bibliotecă se va discuta despre Ştiinţele politice. Conferinţa va fi susţinută de Cristinel Stoica Popa, absolvent al Stanforf University, Harvard University şi Austin University – Texas şi preşedinte al ONG-ului “Euroteens” din Brăila.

Tehnica de ultimă generaţie va reveni în prim plan, pe data de 4 iunie. In cadrul celei din urmă conferinţe organizate de ScienceHUB la Biblioteca Botoşani se va aborda subiectul imprimantelor 3D. Prezintă Cătălin Brandabur, chief executive officer la Symme3D.

Vă invităm să vizionăm împreună online conferinţele de ştiinţă la Clubul Biblio din cadrul Bibliotecii Judeţene “Mihai Eminescu” Botoşani (sediul central). Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul insituţiei, www.bibliotecabotosani.ro. Persoană de contact: Costel-Dorin Grigoruţă.

AFIS Conferintele ScienceHUB

Citeste si:

Facebook Comments