Consilieri locali mai puțini în județul Botoșani

A scăzut numărul de locuitori

Vor fi consilieri locali mai puțini în județul Botoșani. Și asta pentru că a numărul locuitorilor din câteva comune a scăzut foarte mult. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a emis un ordin prin care a anunțat că numărul consilierilor locali din judeţul Botoşani va suferi câteva modificări după scrutinul din iunie.

După cum arată datele statistice transmise de specialişti, numărul de locuitori din 8 comune ale judeţului s-a modificat suficient de mult încât să ducă la stabilirea unei alte structuri a consiliului local. Este vorba despre comuna Adăşeni, care în loc de 11, îşi va alege 9 consilieri, de comunele Răuseni, Santa Mare şi Vlăsineşti, care nu vor mai avea 13, ci 11 consilieri locali, iar la Vlădeni nu va mai avea 15 ci doar 13 membri.

Din datele primite de la Direcţia de Statistică s-a constatat că sunt și unităţi administrative în care s-au înregistrat, la începutul anului 2016, o creștere a populației.

De exemplu, la Băluşeni şi Curteşti vor fi aleşi cu doi consilieri locali mai mult decât în 2012, numărul acestora ajungând astfel la 15 consilieri, în timp ce la Coşula, creşterea va duce la un consiliu local de 13 membri.

Și la nivelul structurii Consiliului Judeţean au loc modificări, acesta având acum 33 de membri. Modificarea se explică, însă, prin includerea preşedintelui de CJ în rândul consilierilor judeţeni, conform noutăţilor legislative pe baza cărora se va desfăşura runda de alegeri din vara acestui an.

Citeste si:

Facebook Comments