Consilierii locali PSD au refuzat să vină la ședință

Multe întârzieri din această cauză

Consilierii locali PSD au lipsit la prima ședință ordinară convocată de primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Chiar dacă erau în timpul programului, chiar și cei doi viceprimari, Cosmin Andrei și Marian Murariu, au lipsit de la ședință. Mai mult chiar, a lipsit și președintele de ședință, consilierul local din partea PSD, Ioan Brânzei. Pentru a se întruni cvorumul era nevoie de prezența a 12 consilieri locali, iar în sală se aflau doar cei 11 consilieri din partea PNL.

Printr-un comunicat de presă, social-democrații au acuzat faptul că proiectele de hotărâre au fost publicate mult prea târziu și nu au avut timp să analizeze temele propuse, acuzându-l pe edilul șef al urbei de lipsă de transparență.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi unul dintre cele mai importante proiecte a fost cel referitor la Parcul de agrement Cornișa, proiect prin prin care trebuia să se stabilească modalitatea de administrare, a obiectivului dar și chestiuni legate de angajarea personalului. În plus, un alt proiect era legat de acel împrumut de la CEC Bank care se făcea pentru a finanța finalizarea lucrărilor la Parcul Cornișa.

Prin absența acestor consilieri locali de la PSD se încearcă blocarea unor activități urgente pentru municipalitatea din Botoșani. În cazul în care ședințele de Consiliu Local nu se țin din lipsă de cvorum de 3 ori consecutiv se organizează alegeri anticipate.

Citeste si:

Facebook Comments