Consilierii locali PSD refuză să vină la AGA de la Urban Serv

Consilierii locali PSD refuză să vină la Adunarea Generală a Acționarilor de la Urban Serv.

AGA a fost convocată pentru a doua oară pentru că nici prima dată aceeași consilieri au refuzat să vină.

Președintele Consiliului de Administrație a societății Urban Serv, Nicolina Chirilă, a anunțat că există două opinii din partea juriștilor legat de a doua convocare a AGA. Potrivit Legii 31 și potrivit statutului la cea de-a doua convocare, tematica poate fi supusă aprobării numărului de consilieri existenți cu condiția să fie votate punctele de pe ordinea de zi de jumătate plus unu din cei prezenți. O a doua opinie este că și de această dată ar trebui să existe jumătate plus unu din numărul de consilieri.

Prin vocea consilierului local Cătălina Lupașcu, cei prezenți au mers pe varianta a doua, motivând că aleșii locali nu sunt acționari la Urban Serv, ci Consiliul Local Botoșani.

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, coleg de partid cu cei 12 consilieri PSD, a spus că nu a mai fost până acum o astfel de situație.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor sunt 6 puncte printre care aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor a căror contracte de mandat au expirat în iulie 2016, informarea privind selectarea administratorilor și privind participarea societății la licitația de atribuire a contractului «Concensionarea serviciului public de colectare și transport a deșeurilor municipale solide în județul Botoșani Lot 4 – zona 4 de transfer CMD».

 

Citeste si:

Facebook Comments