Consilierii locali PSD sabotează concursul pentru directorii de școli

După numai câteva zile de la ședința de Consiliu Local, consilierii municipali au fost din nou convocați la Primărie, pentru o ședința de îndată ce a avut pe ordinea de zi un nou proiect de Hotărâre pentru alcătuirea comisiilor de concurs pentru funcțiile de directori de școli.

La ultima ședință, consilierii PSD au călcat pe lege și au impus ce au dorit ei: doi reprezentanți ai CL în comisiile de concurs, în condițiile în care legea prevedea un reprezentant al consilierilor și unul desemnat de primar.

Cum era de așteptat, nerespectand litera legii, Hotărârea respectivă nu a primit avizul de legalitate din partea prefectului județului. Și a revenit la CL pentru discuții și aprobare în forma legală.

Numai că, de această dată, social-democrații nu au găsit altă cale de sabotaj decât să absenteze în grup. Fără ei, ședința nu a putut să se desfășoare și a fost reprogramată pentru marți.

Situația de la Botoșani, unde consilierii PSD, între care și inspectorul școlar general al IȘJ, Mihaela Huncă, obstrucționează organizarea concursurilor pentru directori de școli, trebuie să ajungă la Ministerul Educației.

De altfel, consilierul municipal Daiel Botezatu este convins că tot sabotajul concursului pentru șefia școlilor este dirijat de Mihaela Huncă.

La rândul lui, consilierul municipal Marius Orosanu a sintetizat în câteva cuvinte atitudinea colegilor de CL, din grupul PSD.

Și Cătălina Lupascu și-a exprimat indignarea în față absenței grupului consilierilor PSD.

Consilierii locali PSD au lipsit și de la Adunarea Generală a Acționarilor de la Urban Serv, adunare care, cu toate că era cvorum, nu s-a mai ținut la cererea consilierului Marius Oroșanu motivând că e bine să fie prezenții și membrii social-democrați.

 

Citeste si:

Facebook Comments