Contabandiști prinși cu țigările în spate

Au vrut să treacă în România cu mii de pachete de țigări, dar au fost prinși e polițiștii de frontieră.

S-a întâmplat în urmă cu două zile, când poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, aflaţi în exercitarea unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane ce se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea Rădăuţi Prut, transportând în spate câte un colet voluminos.

Oamenii legii au efectuat somaţiile legale prin voce, însă cele două persoane s-au speriat, au abandonat coletele și au rupt-o la fugă. Polițiștii de frontieră l-au prins pe unul dintre ei, un bărbat de 30 de ani din județul Botoșani. Acesta avea asupra sa 3750 lei, un telefon mobil, precum şi cheile unui autoturism marca VW Golf, descoperit la aproximativ 500 de metri de locul unde a fost depistat tânărul, la marginea localităţii.

În cele două colete s-a găsit cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări marca Ritm de provenienţă R. Moldova, în valoare de 30.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă,  fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului si identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citeste si:

Facebook Comments