Continuă balamucul la „Socola“. Se fac angajări, deși concursul trebuia anulat

Continuă balamucul la „Socola“. Se fac angajări, deși concursul trebuia anulat

Managerul Gabriel Oprişanu nu ţine cont de recomandarea ministerului şi a unuia dintre juriştii spitalului şi îi angajeză pe cei care au participat la concursul controversat intrat în atenţia procurorilor.

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ nu sunt lămuriţi dacă concursul pentru ocuparea a 93 de posturi de asistenţi şi infirmieri a fost sau nu legal, asta după ce cei doi consilieri juridici ai spitalului se contrazic.

Zilele trecute, managerul unităţii dr. Gabriel Oprişanu a cerut serviciului RUNOS, care se ocupă de angajările din instituţie, să întocmească contractele de muncă pentru cei care au promovat concursul suspendat în luna septembrie şi reluat de la proba interviu la finalul anului trecut. Cei de la RUNOS susţin însă că există note de serviciu şi adrese care sunt contradictorii, mai exact în timp ce unul dintre consilierii juridici susţine că acest concurs ar trebui anulat până la pronunţarea unei hotărâri definitive, celălalt consilier susţine că nu există niciun temei legal pentru această acţiune. Astfel, reprezentanţii RUNOS au solicitat managerului „în regim de urgenţă un punct de vedere privind legalitatea întocmirii acestor contracte de muncă“, în situaţia în care cele două păreri ale juriştilor sunt divergente.

Reamintim că inclusiv Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a propus ca măsură iniţierea unei „acţiuni pe rolul instanţei de judecată, în vederea anulării concursurilor“, lucru care a fost făcut în cele din urmă de institut în luna decembrie a anului trecut. Pe data de 20 decembrie au fost deschise două dosare în instanţă, unul care solicită anularea concursului şi celălalt care solicită MS suspendarea executării unui act administrativ.


Citiți continuarea articolului pe www.ziaruldeiasi.ro

Citeste si:

Facebook Comments