VIDEO! Contrabandist de 75 de ani, oprit cu focuri de armă

Contrabandist de 75 de ani, oprit cu focuri de armă la Darabani!

Poliţiştii de frontieră botoșăneni  au depistat un cetăţean român care transporta cu un atelaj hipo aproximativ 3.000 pachete de ţigări de contrabandă, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România.Pentru reținerea persoanei, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment.Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii să constate că cel care transporta țigările era un bătrân de 75 de ani.

Bătrânul a fost văzut de polițiștii de frontieră de la Darabani în seara zilei de joi, la aproximativ 300 m de statul vecin, în timp ce se deplasa dinspre râul Prut către localitatea de frontieră Baranca.

Oamenii legii l-au somat să oprească însă bătrânul a sărit din căruță și a luat-o la fugă. Atunci polițiștii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical.

În scurt timp, polițiștii de frontieră l-au identificat pe căruțaș. El este un bătrân de 75 de ani. Oamenii legii au găsit în atelajul condus de acesta șase colete de culoare neagră, ascunse sub un strat de lucernă.
2.990 de pachete de țigări au numărat oamenii legii, valoarea acestora fiind de 14.000 de lei.
Bărbatul le-a spus polițiștilor că a fost contactat de o persoană necunoscută pentru a transporta țigările de la malul râului Prut în localitatea Baranca. Iar pentru acest serviciu, urma să primească suma de 500 lei.

Bătrânul este acum cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de aproape 60.000 de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Citeste si:

Facebook Comments