VIDEO! Contrabandist oprit cu focuri de armă

A vrut să se îmbogățească peste noapte, dar a ajuns pe mâna polițiștilor.Este pățania unui bărbat care la sfârșitul săptămânii trecute a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta peste 11.000 de pachete de țigări, în valoare totală de 130.000 de lei.Oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armă pentru a-l opri pe individ.

Sâmbătă seară, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași în cooperare cu polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial Botoșani au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 23.00, oamenii legii au observat un autoturism marca Audi,  înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinți către DN 24C.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor. Ba mai mult, acesta a întors brusc și s-a deplasat în viteză spre localitatea Cotu Miculinți. În aceste condiții polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical cât și spre pneurile mașinii.

Șoferul nu a oprit nici de această dată, însă la puțin timp, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe o stradă lăturalnică, iar în apropiere, pe un teren viran, au fost depistate mai multe colete cu țigări, acoperite cu pături.

Aproape 11.400 de pachete de țigări au numărat oamenii legii,  valoare totală fiind de aproximativ 130.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări, precum și autoturismul în valoare de 15.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Din primele verificări, a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracţională, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională. 

 

Citeste si:

Facebook Comments