Contrabandişti prinşi cu focuri de armă

Contrabandiştii cu ţigări din Baranca au fost prinşi de către Poliţia de Frontieră cu ajutorul unor focuri de armă.

Este vorba despre acţiunea de combatere a contrabandei cu ţigări realizată de poliţiştii de frontieră din Darabani în data de 28 octombrie.Ceea ce le-a atras atenţia poliţistilor a fost numărul mare de persoane care transportau colete pe malul prutului.

Conform procedurilor, aceştia au somat persoanele în vederea identificării, dar acestea au profitat de faptul că era întuneric şi au încercat să scape.

Pentru a le intimida, poliţistii de frontieră au tras două focuri de armă. Tentativa lor a dat roade astfel că în scurt timp au reţinut una dintre persoanele implicate în contrabanda cu ţigări. Bărbatul în vârstă de 47 de ani locuieşte în judeţul Botoşani.

La câtiva paşi de bărbat, poliţistii au descoperit 18 colete, ce conţineau 9.000 pachete cu ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Ucraina.

Ţigaretele erau în valoare de aproximativ 108.360 lei. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tigaretele au fost transportate din Ucraina cu ajutorul unei bărci pneumatice, legate cu funii de cele două maluri ale râul Prut.

Bărbatul reţinut a declarat că urma să transporte ţigările de la malul râului Prut până la intrare în localitatea Baranca.

Aici ar fi primit suma de 400 de euro. Poliţisti de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Citeste si:

Facebook Comments