VIDEO! Contrabandiști și proxeneți, depistați la Botoșani

În cursul dimineții de miercuri, a fost maraton de percheziții în întreaga țară. Oamenii legii au descins și la indivizi bănuiți de proxenetism și de trafic de droguri de risc și mare risc din Botoșani. În cadrul operațiunii Ziua Z, procurorii DIICOT au întors pe dos domiciliile mai multor indivizi din Botoșani.

Punctul central al perchezițiilor a fost apartamentul unui individ de pe strada Primăverii, unde procurorii au găsit o cantitate mare de droguri.

Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Botoșani au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând combaterea traficului de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv.

Procurorii au scos la lumină faptul că, începând cu anul 2016, în cartierul Primăverii, o grupare de persoane, organizată pe baza relațiilor de rudenie, de amiciție, a pus bazele și a dezvoltat în județul Botoșani, o rețea complexă de distribuție a drogurilor de risc și a substanțelor cu efect psihoactiv către numeroase persoane, în special tineri. Oamenii legii au găsit la domiciliul unui individ substanțe interzise.

În plus, procurorii DIICOT de la Suceava au stabilit că în intervalul 2010-2014, un număr de 16 suspecți de pe raza municipiilor Suceava și Botoșani s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituției.

Mai multe persoane au fost duse la audieri și urmează să se stabilească perioada de arest.

 

Citeste si:

Facebook Comments