VIDEO! Contracte neactualizate, patroni amendați

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a finalizat campania de informare privind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Ca să înceapă discuţiile cu proprii salariaţi, patronii au avut la dispoziţie până la sfârşitul anului. Iar până la sfârşitul lunii trecute trebuiau să modifice şi contractele de muncă.

În practică, până pe 31 martie, reprezentanţii companiilor trebuiau să transmită contractele de muncă actualizate în Revisal. Acum, că a expirat termenul, aceştia riscă amenzi extrem de mari, spune inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Botoşani. Amenzi erau prevăzute şi pentru situaţiile în care angajaţii nu erau chemaţi să înceapă negocierile dar nu s-a dat niciuna.

Pentru contractele nou-înfiinţate, noile prevederi sunt obligatorii de la 1 ianuarie, în timp ce pentru cele existente, patronii sau angajaţii de la resurse umane au avut 3 luni în plus. Mai mult, au fost informaţi luni la rândul.

Angajatorii riscă amenzi ce pleacă de la câteva mii până la câteva zeci de mii de lei. Însă instituţia nu are încă o evidenţă a celor ce şi-au îndeplinit sau nu obligaţiile.

 

Citeste si:

Facebook Comments