VIDEO! Controale în miez de noapte

Județul Botoșani nu scapă de vremea rea. Temperaturile scăzute pentru această perioadă a anului și ploile însemnate cantitativ, dau mari emoții autorităților și mai ales cetățenilor care locuiesc în zone inundabile.

În week-end, meteorologii au emis cod portocaliu de inundații pentru râurile Siret și Jijia. Pentru a se asigura că autoritățile locale sunt pregătite să intervină, prefectul și șeful ISU s-au deplasat în timpul nopții în mai multe comune.

De mai bine de o lună, la Botoșani, aproape că nu a fost zi în care să nu plouă. La sfârșitul săptămânii trecute, la Instituția Prefectului a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență unde s-au emis o serie de recomandări și reguli pentru prevenirea unor eventuale probleme cauzate de inundații.

În week-end, meteorologii au emis cod portocaliu de inundații pentru Siret și Jijia. Pentru a se asigura că situația este sub control, prefectul și comandantul ISU, au trecut în curusl nopții de vineri spre sâmbătă prin toate unitățile administrativ teritoriale traversate de cele două râuri.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pompierii au fost solicitați să intervină într-o gospodărie din localitatea Orășeni Vale. Proprietarul a sunat la 112 și a spus că apa i-a pătruns în curte în urma ploilor. Din fericire, nu au fost înregistrate și alte situații de acest gen.

 

Citeste si:

Facebook Comments