VIDEO! Controale tardive după oprirea apei

La sfârșitul săptămânii trecute peste 100 000 de locuitori ai județului au constatat cu stupoare că nu mai au apă potabilă la robinete.

A început atunci o bâlbâială a autorităților și o ploaie de acuzații. Nova Apaserv a aruncat vina asupra Administrației Bazinale a Apelor Române Siret care efectuau lucrări la barajul de la Bucecea. Pentru disconfortul creat botoșănenilor, prefectul a precizat că a trimis o adresă către Ministerul Apelor și Pădurilor.

Reprezentanții de la ”Apele Române” au venit să execute o lucrare la baraj fără a dispune însă de utilajele necesare. După ce au golit barajul au constatat că nu au suficiente pompe pentru a asigura debitul de apă necesar să ajungă la populație. Pentru aceste gafe ar putea fi trași la răspundere.

O partea din vină are și societatea Nova Apaserv iar situația urmează să fie analizată de către Consiliul de Administrație.

Cert este faptul că membrii Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv își doresc un bonus financiar pe lângă indemnizația fixă lunară. Dacă vor dispune sau nu de această majorare, urmează să decidă consilierii județeni.

Citeste si:

Facebook Comments