VIDEO! Controverse de la construcția blocurilor de pe Unirii

Construcția a trei blocuri pe Pietonalul Unirii, a fost astăzi subiectul arzător al ședinței de Consiliu Local. Cele trei imobile ar urma să fie ridicate pe terenul fostei fabrici Ugira. Locatarii din zonă sunt însă împotriva acestei investiții și susțin că traficul greu va distruge aleile, structura muzeului dar și a unui bloc. Cu toate comentariile, proiectul a fost aprobat cu două amendamente.

Afaceristul Tonino Boldea a depus la Primăria Botoșani documentații în vederea realizării unei investiții de proporții în zona zero a orașului. Boldea vrea să construiască două blocuri cu șase etaje și unul cu patru etaje. Locatarii din zonă n-au primit însă cu entuziasm vestea.

Președintele Asociației Nr.1 a venit în ședința de Consiliu Local să susțină punctul de vedere al nemulțumiților. Acesta a precizat că în zonă sunt cele mai vechi clădiri din Botoșani ce ar putea fi afectate de mașinile de mare tonaj care vor veni în zonă.

Cele precizate de președintele de Asociație au fost întărite și de un consilier local.

Viceprimarul Marian Murariu i-a reproșat însă colegului său că nu a studiat îndeajuns proiectul și susține că toate documentele sunt în ordine. Sunt și consilieri locali care susțin investiția. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 22 de voturi pentru.

Constructorul s-a angajat ca la finalizarea lucrării să efectueze reparații la aleile unde vor interveni probleme. În 2020 va fi finalizat primul bloc iar în 2021 vor fi finalizate și celelalte 2 scări de bloc. Investiția va totaliza aproximativ 7 milioane de euro

Citeste si:

Facebook Comments