Copăcei plantați de copiii cu autism

Activitatea a avut loc la sediul Centrului

Copiii cu autism iubesc natura și iubesc viața. Iar astăzi au arătat, din nou, acest lucru. La amiază, micuții însoțiți de părinți au mers la sediul Centrului, unde, fiecare a plantat câte cel puțin un copăcel. Această activitate face parte dintr-o serie de mai multe activităţi pe care Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism le-a demarat cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului care va avea loc pe 2 aprilie.

Încântaţi şi în acelaşi timp nerăbdători, copiii şi-au ales câte un copăcel pe care cu ajutorul părinţilor au reușit să îl sădească şi să ii dea viaţă. Alături de micuți a fost și de acestă dată Iulian Rotaru, pompierul botoşănean care a alergat 420 de kilometri, de la Sofia la București, pentru a sprijini Asociația Părinților cu Autism din Botoșani. În luna noiembrie el a participat la maratonul ”1000 kilometri Balkan Charity Challange”. Acesta a venit însoţit de către fetiţa sa, care în dorinţa de a fi alături de prietenii ei mai mici din cadrul asociaţiei a ajutat la plantarea unuia dintre copaci.

Alte activităţi destinate părinţilor şi copiilor bolnavi de autism se vor mai desfăşura şi în decursul zilelor următoare. Pe data de 1 aprilie va fi Ziua Porţilor Deschise unde toate persoanele interesate de activităţile derulate de către APCA vor putea călca în interiorul asociaţiei iar pe data de 2 aprilie va fi “Seara albastră”, cand sediul Primăriei Municipiului Botoşani va fi îmbrăcat în culoarea albastră iar cerul va fi luminat de lampioane

Citeste si:

Facebook Comments