VIDEO! Copii tratați de răceală cu antibiotice

Părinţii îşi îndoapă copiii cu antibiotice! Îngrijoraţi şi dezinformaţi, părinţii îi forţează pe medici să le prescrie aceste medicamente, chiar dacă, în cele mai multe cazuri ele sunt complet inutile. Medicii de la Secţia de Pediatrie a spitalului avertizează şi spun că excesul de antibiotice le poate dăuna grav celor mici.

Tot mai mulţi părinţi aleg să-şi trateze copiii de banalele răceli cu antibiotice. Uneori, dacă medicii de familie nu le prescriu aceste medicamente, se duc şi le cumpără singuri din farmacii. Astfel de cazuri sunt însă puţine. Pentru că de cele mai multe ori, medicii prescriptori le fac pe plac părinţilor. Oricum ar fi însă, medicii avertizează că în ultimii ani, consumul de antibiotice a scăpat de sub control.

În majoritatea cazurilor, copiii nu au nevoie de aceste medicamente. Din contră, consumul exagerat le face uneori rău. Şi asta o observă cel mai bine medicii din spital, care spun, din experienţă, că antibioticele sunt necesare în doar unul, maxim două cazuri din zece.

Dacă administrarea antibioticelor ar fi doar inutilă, nu ar exista probleme. Însă de aici pot începe o serie de dezechilibre grave în organismul copilului. Şi nu în ultimul rând pericolul apariţiei bacteriilor rezistente la antibiotice.

De aceea, cea mai bună abordare pe care o pot avea părinţii este încrederea în cunoștințele medicilor. Care ştiu cel mai bine cum se pot trata răcelile şi pneumoniile atât de frecvente acum.

De când s-a răcit vremea, potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică, s-au îmbolnăvit câteva mii de de copii. Nu a fost semnalat niciun caz de gripă. În majoritatea cazurilor a fost vorba de pneumonii şi infecţii ale căilor respiratorii.

Citeste si:

Facebook Comments