Copiii premianţi care învață la lumina lumânării

Povestea familiei Dascălu

O familie frumoasă alcătuită din sapte membri nu au lumină de cinci ani de zile. Nici nu mai ştiu cum este să ai lumină în casă. Este vorba despre familia Dascălu, din satul Stânceşti. O familie cu cinci copii extrem de frumoşi şi inteligenţi şi doi părinţi eroi care încearcă să le ofere totul puilor lor.

Singura dorinţă a mamei este ca micuţii să aibă lumină. Îşi doreşte enorm să rezolve acest lucru dar ştie că nu poate. Nu are cu ce. Bieţii copilaşi învaţă la lumina lumânării .

Delia este fiica cea mai mare a familiei Dascălu şi învaţă la Şcoala Gimnazială, ”Mihai Eminescu”din Ipoteşti . Este în clasa a VII-a iar materiile preferate sunt matematica şi limba română.În ciuda greutăţilor ea învaţă foarte bine. Acest lucru este susţinut şi de profesorii dar şi de colegii de clasă. Chiar şi directorul şcolii are numai cuvinte de laudă la adresa ei.

Dorinţa cea mai mare a Deliei dar și a fraților ei este de a avea curent electric pentru a nu mai scrie și învața la lumina lumânărilor.

Mai multe detalii despre povestea tristă a familiei Dascălu puteţi afla urmărind emisiunea ’’Oameni şi Destine’’, care va fi difuzată, sâmbătă și duminică seară de la ora 20.00.

Citeste si:

Facebook Comments