Copil căzut în oala cu apă fiartă

Momente de coşmar pentru o familie din Hudeşti.

O fetiță de doar un an și șapte luni a căzut într-o oală cu apă fiartă. S-a întâmplat sămbătă seară când micuța se afla împreună cu frații ei pe sobă, iar la un moment dat, când niciun adult nu era în casă, a căzut într-o oală cu apă fiartă, care se afla pe plită.

Copila a suferit arsuri pe 30 % din suprafaţa corpului. Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Botoşani au cerut transferarea de urgenţă a fetiţei la Spitalul de Chirurgie Plastică ‘’Grigore Alexandrescu’’, din Bucureşti.

Nenorocirea a avut loc sâmbătă. Din spusele bunicii, mama, în vârstă de 21 de ani a aşezat-o pe fetiţa de un an şi şapte luni pe sobă. Vroia să îi facă baie și a pus apă la încălzit. La un momet dat, povestește bunica, tânăra mamă a mers în altă cameră să îi caute hăinuțe de schimb copilului.

Atunci, copila a căzut în oala de pe plită.

Mama împreună cu bunica sosită de la magazin au sunat de urgenţă la 112. Un echipaj al ambulanţei a sosit la locuinţa familiei şi a preluat-o pe fetiţă la spitalul de Pediatrie din Botoşani.

Ajunsă la spital, medicii au constatat că fetiţa suferise arsuri de gradul II şi III pe 30 % din suprafaţa corpului, pe mâini, torace şi coapsa dreaptă.

Astfel au decis ca fetiţa să fie transportată cu o ambulanţă până la Aeroportul Internaţional ‘’Ştefan cel Mare’’ din Suceava, de unde a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul de Chirurgie plastică din Bucureşti.

În momentul preluării fetiţei de către echipajul medical de pe ambulanţă, aceasta era stabilă hemodinamic.

Citeste si:

Facebook Comments