Copil de 3 ani la un pas de moarte

Copil de 3 ani la un pas de moarte

Un copil în vârstă de 3 ani a fost în pericol de a-şi pierde viaţa după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii.

Copilul învaţă la Grădiniţa nr.2 din Sat Nou, comuna Todireni. Deşi la şcoală se aflau în acel moment una dintre educatoare şi femeia de servici, copilul a mers doar cu sora sa la toaleta din curtea grădiniţei. În apropierea toaletei, se afla fosa septică care era acoperită doar cu tablă. În joacă, micuţul a sărit peste tablă şi a căzut în fosă. Norocul său a fost că surioara lui le-a chemat atât pe educatoare cât si pe femeia de serviciu să îl scoată pe micuţ. Deşi au încercat din greu cele 2 femei nu au reuşit să îl scoată.

A fost nevoie de intervenţia unui vecin care a auzit strigătele celor 2 femei si a venit într-un suflet în ajutorul copilaşului. Bărbatul a salvat copilul de la moarte.

Mama micuţului a aflat târziu de accidentul prin care a trecut fiul ei. Odată ajunsă la şcoală l-a luat acasă pentru a-l îngriji. Singurul răspuns pe care educatoarea i l-a dat a fost să îl ia acasă şi să îi dea un paracetamol.

Deşi copilul se afla în responsabilitea ei, educatoarea nici măcar nu a chemat ambulanţa. De teamă ca puiul ei să nu se îmbolnăvească a chemat de urgenţă ambulanţa. Copilul a fost dus la spital pentru investigaţii amănunţite.

Pentru a afla cine este responsabil de producerea acestui incident, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au deschis o anchetă.Inspectorul teritorial se va deplasa la grădiniţă pentru a verifica dacă au fost respectate procedurile pentru siguranţa elevilor.

Este recomandat ca micuţii care merg la gradiniţă să fie supravegheati de adulţi nu doar în timpul desfăşurării orelor ci şi când aceştia se află în pauză. Astfel incidentele pot fi prevenite iar copii vor fi în siguranţă.

Citeste si:

Facebook Comments