Copil de 8 ani, mort la Bălușeni

Un copil de doar opt ani a murit sâmbătă dimineaţa după un cumplit accident în care tatăl şi unul dintre fraţii săi au fost implicaţi.

Tragedia a avut loc în localitatea Băluşeni din judeţul Botoşani. Cei trei se deplasau cu o căruţă pe un drum sătesc dinspre Imaşul Bârlădeanca spre centrul localităţii. Din câte se pare bărbatul în vârstă de 41 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai grav este că avea viteză, acesta fiind şi principalul motiv al producerii accidentului. La coborârea unei văi a pierdut controlul vehiculului care a lovit un podeţ şi s-a răsturnat pe partea carosabilă acoperită de pietriş. În urma accidentului copilul a căzut în cap.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă două ambulanţe şi un echipaj SMURD. Medicii au încercat să resusciteze copilul dar fără nicio şansă.Moartea l-a smuls prea devreme din sânul familiei.

Sătenii spun că bărbatul obişnuia să bea, dar nu cred că în momentul producerii accidentului acesta consumase alcool. Ei consideră că de vină ar fi fost de fapt animalul care s-ar fi speriat la capătul podului.

Celălalt copil în vârstă de şase ani a fost transportat cu răni grave de urgenţă la spitalul de pediatrie din Botoşani. Tatăl copiilor a suferit şi el un traumatism cranio-cerebral, având multiple plăgi pe scalp. Ce este şi mai grav însă este faptul că familia băieţelului decedat este extrem de săracă, oamenii nu au bani nici măcar să ridice sicriul de la morgă. Părinţii băieţelului mort mai au încă 5 copii acasă.

Toţi sunt băieţi cu vârste cuprinse între trei şi 17 ani.

 

Citeste si:

Facebook Comments