VIDEO! Copil de trei ani ucis de gripă

Gripa a făcut încă o victimă în această iarnă. Un copil de doar trei ani, din Vlădeni, a murit la sfârșitul săptămânii trecute după ce a stat internat în spital, în stare gravă, mai mult de două săptămâni. Cazul a ajuns ieri în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, ai cărei reprezentanţi au confirmat că a fost vorba de un virus gripal. Fetiţa nu fusese vaccinată.

Fetiţa a ajuns pentru prima oară la spital pe 27 februarie. În aceeaşi zi, cu câteva ore înainte, mama ei a dus-o la medicul de familie din comună. Însă în faţa cabinetului, copila a intrat în stop respirator iar cadrele medicale au început imediat manevre de resuscitare şi au anunţat 112.

Transportată la urgențele de la Pediatrie, fetiţa a fost apoi trimisă la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, unde a fost internată cu suspiciune de pneumonie. Pe reanimare a stat mai bine de două săptămâni dar în cele din urmă organismul ei firav nu a mai putut să lupte.

Acesta este doilea deces din cauza gripei din aceste sezon. La sfârşitul anului trecut o botoşăneancă de 40 de ani a murit tot din cauza gripei. În ambele cazuri medicii au confirmat că ele nu au fost vaccinate.

Tot nevaccinate au fost şi alte aproximativ 150 de persoane din judeţ, care au fost diagnosticate în acest sezon cu gripă.

 

Citeste si:

Facebook Comments