Copil premiant, condamnat la frig şi întuneric

Cu o mamă grav bolnavă şi un tată care lucrează pntru 50 de lei pe zi, un copil se luptă să supravieţuiască.

La 10 ani, Edgar nu ştie ce înseamnă să zâmbeşti. De trei ani de când mama s-a îmbolnăvit nu a mai ieşit cu ea să se plimbe. Nu are lumină, căldură şi nici apă. Micuţul îşi găseşte alinarea în benzi desenate create chiar de el.

Aceasta este povestea lui Edgar şi a părinţilor lui din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu.

Cel care are grijă de el şi îl iubeşte necondiţionat este tatăl lui.

Tatăl lucrează în construcţii pe o sumă de 50 de lei, pe zi. Banii abia le ajung.De trei ani nu mai au curent electric.Gheorghe este din Botoşani , iar mama lui Edgar, din Barcelona, Spania.

La 16 ani s-a mutat în Tarragona. Nu mai are nici fraţi şi nici surori.

Femeia suferă de depresie şi are mari probleme cu inima.

De când sunt în România, nu a fost niciodată la medic. Pe lângă toate aceste probleme, încă una îl afectează cel mai tare pe Edgar.

Copilul mai ştie doar câteva cuvinte din limba mamei, iar aceasta nu ştie deloc să vorbească româneşte. Stau în aceeaşi casă dar sunt ca doi străini.

Rodul iubirii soţilor, Calistru este un copil extrem de cuminte, ascultător şi inteligent.

Pentru că nu are lumină, şi nu a văzut deloc desene animate ca alţi copii, el îşi creează propriile benzi desenate. Până acum are patru realizate. Dorinţa lui cea mai mare este ca cineva să îi publice creaţiile într-o bună zi.

Familia are nevoie de curent electric şi o sobă la care să se încălzească. De asemeni mai au nevoie de medicamente şi măcar un control de specialitate pentru mamă.

Întraga poveste a familiei Calistrat morcillio o puteţi afla vizionând emisiunea ‘’Oameni şi destine’’ difuzată sâmbătă şi duminică seara de la ora 20, pe Somax Tv.

Citeste si:

Facebook Comments