Copile cu copii

Zeci de minore au ales să devină mame în defavoarea copilăriei și a unei educații pentru un viitor mai bun.

Este realitatea cruntă a secolului nostru. Numai la maternitatea din Botoșani în 2016 au venit pe lume peste 90 de copii ai căror mame sunt minore.

97 de minore botoșănence au devenit mame la Maternitatea din Botoșani în 2016. Cele mai multe provin din mediul rural.

Deși este bine că aleg să le dea viață pruncilor din pântecele lor,deseori mamele minore nu conștientizează că odată ce aleg acest lucru, întreaga lor viață se va schimba. Cele mai multe renunță la școală, la studii și astfel pierd posibilitatea unui loc de muncă.

Cel care trebuie să susțină întreaga familie devine tatăl, iar când singurul venit este adus doar de acesta începe adevărata dramă.

Întreaga familie, chiar și cel mai mic membru, resimt lipsurile și nevoile. Cea mai mică minoră care a devenit mamă este o copilă de 13 ani.

La vârsta la care alte fete merg la școală și se distrează cu colegii, ea are grijă de propriul copil. Ana Maria este din satul Balta Roșie.

Împreună cu Alexandru, tatăl micuțului au grijă de el.

Cu toții locuiesc într-o cameră întunecoasă, friguroasă și fără apă și fără gaz. Cei trei încearcă să supraviețuiască din puținii bani pe care capul familiei, Alexandru, îi aduce după o zi de muncă prin sat. Fata este bucuroasă că i-a dat naștere micii ei comori dar se gândește uneori să se întoarcă la școală. Experiența nașterii unui copil poate fi destul de traumatizantă.

De aceea atât copilele cât și cei cu care acestea aleg să își facă o familie ar trebui sfătuiți.

Citeste si:

Facebook Comments