Copile cu copii

Adolescente cu povești dramatice

Au renunțat la copilărie și la adolescență, la cea mai frumoasă perioadă a vieții, pentru a deveni mame. Încă se joacă cu păpușile, doar că împreună cu ai lor copii. Sunt fetițele ale căror destine se schimbă dramatic chiar dacă ele nu au apucat nici măcar să copilărească. Și-au pierdut inocența, iar la vârste fragede și-au luat responsabilități, greu de suportat chiar și pentru adulți. Este povestea a zeci și chiar sute de fetițe, care devin mame. Lipsa educației, faptul că provin din familii dezorganizate sau greu încercate de viață, sunt principalele cauze pentru care copilele devin mame.

Este și povestea unei copile care la 14 a fost nevoită să se mărite. Să îi spunem Adelina. Viața Adelinei nu a fost una deloc ușoară. Părinții s-au despărțit, iar la 14 ani tatăl său a fugărit-o de acasă. A renunțat la școală și s-a măritat.
Viața i-a mai dat o lovitură. Imediat după ce a născut fetița, a rămas singură.

După ce tatăl său a mai fugărit-o odată de acasă, de această dată cu tot cu copil în brațe, Adelina a căutat ajutorul autorităților. Așa a ajuns la centrul Maternal „Micul Prinț”, unde a fot primită cu brațele deschise. Aici a găsit căldură și înțelegere. Aici a format o mare familie alături de celelalte mame internate în centru.

Cu regrete și cu părere de rău vorbește despre faptul că a fost nevoită să renunțe la școală. Își dorește să își croiască un viitor mai bun pentru a-i oferi copilului său viața de care ea nu a avut parte.

În acestă lună, Adelina trebuie să părăsească Centrul în care și-a petrecut ultimile șase luni din viață. Gândul acesta o copleșește pe tânăra mămică.

Ca ea mai sunt și alte tinere care la vârste fragede dau viață unui copil. Tot în Centrul Maternal Micul Prinț și-a găsit alinare o altă copilă care are un copil de deși abia a împlinit 18 ani. Povestea ei este la fel de dramatică ca cea a Adelinei.

Șefa Centrului Micul Prinț, Camelia Popa spune că de cele mai multe ori, mamele minore își resping copiii și sunt hotărâte să îi dea spre adopție.

Anul trecut nu mai puțin de 100 de tinere, cu vârste între 14 și 17 ani au devenit mămici. Cele mai multe fetițe mame provin din mediul rural.

Citeste si:

Facebook Comments