VIDEO! Copilul care a făcut reviste cu desene animate la lumina lumânării

O lume întreagă se poate făuri, cu ambiție și talent, doar la lumina lumânării.

Iar cea mai bună dovadă în acest sens este oferită de Edgar Morsillo Calistru, un copil de 10 ani din satul Cucorăni. Cu un simplu set de creioane colorate și mult talent, acesta a reușit aproape imposibilul, șapte numere ale propriei reviste cu benzi desenate. O lume proprie, cu personaje frumos colorate și povești interesante născute dintr-o infinită imaginație condamnată însă la întuneric.

Somax TV, vă invită să urmăriți povestea impresionantă a micuțului Edgar și a talentului său deosebit.

Edgar Morsillo Calistru este un puști simpatic de numai 10 ani. Așa cum arată și numele său, are origini spaniole. Mai precis tatăl său Gheorghe Calistru, este român din satul Cucorăni, iar mama sa, cetățean spaniol, născută în orașul Barcelona.

După o copilărie fericită în Spania, Edgar a ajuns cu familia sa să locuiască în Cucorăni.

Provocările vieții au transformat visul frumos al unei familii armonioase într-un coșmar. La Cucorăni, Edgar a îndurat sărăcia lucie și boala cruntă care i-a lovit mama, o depresie adâncă și greu de suportat.

Rămas mai mult în grija tatălui, copilul, care nici măcar nu știa limba română a fost nevoit să lupte pentru a se adapta.

Într-o mare de tristețe și greutăți, Edgar s-a hărnit mai mult cu propriile vise. S-a refugiat în desen și de un an și jumătate a început să facă propriile reviste cu benzi desenate. Desenele au o coerență uimitoare,cu imagini frumos colorate și personaje interesante.

Tatăl lui Edgar muncește cu ziua și spune că Edgar desena mereu.

Visul micuțului Edgar, elev în clasa a IV a la școala din Cucorăni este ca benzile sale desenate să apară în reviste adevărate la care el să adauge replicile personajelor și întregul fir narativ. Edgar de altfel explică, fără să dezvălui prea multe, ce sunt personajele sale.

Puțini știu însă că aceste benzi desenate, cu ajutorul cărora Edgar și-a uimit colegii dar și pe toți cei care le văd, au fost realizate aproape pe întuneric.

Mai precis la lumina lumânării. Familia lui Edgar a fost atât de săracă încât o bună perioadă nici curentul electric nu l-a putut plăti. În acei ani, puștiul româno-spaniol nu s-a dat bătut și a continuat să deseneze așa cum a putut.

Mai mult decât atât, Edgar este un elev foarte bun.

Deși a fost nevoit să învețe limba română din mers, Edgar Calistru este premiant și un elev deosebit de apreciat la școală. Învățătorul său, Sergiu Manolache, dar și alți profesori i-au descoperit talentul artistic deosebit.

De altfel Edgar recunoaște că este îndrăgostit de școală. Îi place să învețe și să-și facă temele. Materia sa preferată este limba și literatura română.

Tatăl lui Edgar, spune că face tot ce este posibil pentru ca micuțul să continuie studiile. Spune că vrea să muncească mai mult pentru a încerca să-l înscrie și să-l susțină la Liceul de Arte din municipiul Botoșani. Visul lui Eduard este de a deveni desenator dar și avocat.

 

Citeste si:

Facebook Comments