Copilul cu mâinile de aur

Un munte de talent la frontiera de nord a României.

Așa poate fi descris în doar câteva cuvinte un puști de 13 ani, din satul Iezer, comuna Hilișeu Horia. La prima vedere este un copil timid, preocupat de învățătură și extrem de ordonat. Mâinile sale sunt însă de aur. Fără să primească în viața sa o singură lecție de desen profesionist, Ionuț Costache, copilul de clasa a VIII a de la Iezer, face minuni în doar câteva minute. Practic poate schița pe hârtie, chipul oricărui om, cu o precizie uimitoare. Lumea este uimită de talentul său uriaș, mai ales că nu provine dintr-o familie de artiști, iar școala a făcut-o mereu în satul natal. Când ajunge în fața unei foi și are în mână un creion, timiditatea îi dispare și se transformă într-un veritabil artist, îndrăgostit în special de chipul fotbaliștilor preferați. I-a desenat pe toți cei din lotul Stelei, pe jucătorii de la naționala de fotbal a României și pe mulți alții. A reușit de la frontiera de nord a României să impresioneze o țară întreagă, cu talentul său. Ionuț Costache își aduce aminte cum a început totul, acum doar trei ani.

Cel mai înfocat susținător al său este fratele său mai mare, Marian de 17 ani, un elev eminent care acum dă Bacalaureatul. Practic el este impresarul lui Ionuț așa cum glumesc între ei frații. Marian de altfel a și reușit să strecoare la hotelul unde era cazată echipa Stelei la Botoșani, o mapă cu desenele fotbaliștilor din lot. Imediat Ionuț a fost căutat, iar desenele sale au ajuns la fotbaliștii săi de suflet, copilul talentat din Iezer fiind un fan al echipei Steaua București.

Jucătorii de la Steaua au dus vestea mai departe, iar Ionuț Costache, portretistul genial din Iezer a ajuns cunoscut în toată țara. Mai precis sfătuit de fratele său, acesta a desenat portretele la toți jucătorii din lotul național al României, iar prin intermediul lui Adi Popa, acestea au ajuns la Federația Română de Fotbal. Aici oficialii impresionați de talentul puștiului, au lipit fiecare portret pe fiecare vestiar al jucătorilor la meciul României cu Spania.

De altfel această onoare i-a rămas în suflet copilului din Iezer.

Din acel moment, priceperea lui Ionuț a crescut constant. A fost recompensat de nuenumărate ori pentru portrele sale, iar banii nu i-a dat pe dulciuri sau alte gadgeturi specifice vârstei. I-a investit în pasiunea sa. Și-a cumpărat culori speciale, iar portretele și desenele sale sunt de-a dreptul incredibile. Practic de la 13 ani, Ionuț își câștigă proprii bani din diverse proiecte cu mari echipe de fotbal din România dar și cu oameni de afaceri importanți din lumea fotbalului. Banii i-a folosit pentru a-și cumpăra cele mai bune creioane existente pe piață. Singur, din munca lui.

Ultimul proiect de acest gen, este cel cu CSMS Iași. Oficialii clubului i-au comandat realizarea de portrete la întreaga echipă.

Pe lângă faptul că este un veritabil talent, Ionuț Costache, este școlar de nota 10 și un coleg bun. Și-a uimit deja profesorii și colegii prin talentul dar și prin rezultatele sale la învățătură.

Ionuț Costache este șef de promoție la școala la care învață și a primit bursă de merit, cu media 9.91. Ionuț joacă la fotbal, fiind portarul echipei satului la juniori.

Citeste si:

Facebook Comments