VIDEO! Copilul de 12 ani, ajuns un adevărat magician al chitarei

Botoșaniul nu a încetat niciodată, să fie un loc unde se nasc oameni deosebit de talentați, care pun pasiune în tot ceea ce fac. Călcând pe urmele marilor artiști care au pus județul pe harta României, Andrei Pițu, un copil de numai 12 ani, face ca Botoșaniul să fie cunoscut în toată Europa, doar cu vraja muzicii. Deși studiază chitara clasică, la nivel profesionist, de numai un an și jumătate, Andrei a reușit deja să devină un adevărat magician al acestui instrument, câștigând premii peste premii, în companii selecte de pe bătrânul continent.

Rămâneți alături de noi, Somax TV vă invită să-l cunoașteți pe Andrei, copilul care îmblânzește chitara.

Adevăratul brand al Botoșaniului este cultura. Singura care ne ajută să devenim cunoscuți peste tot în lume. Iar Andrei Pițu, un elev de numai 12 ani de la Liceul de Arte din Botoșani este argumentul perfect. Pasiunea sa este chitara clasică, de aproape 3 ani, impulsionat de fratele său, care cântă la pian. Totodată mama lui Andrei, scriitoarea Ana Manon Pițu, spune că există și o genă în familie care a favorizat aplecarea tânărului către muzică.

Andrei s-a apucat serios de treabă însă, în urmă cu numai un an și jumătate. Mai ales odată ce profesorii săi și-au dat seama că este foarte talentat. A muncit mult și a studiat 2-3 ore pe zi. Din start a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale.

Astăzi, Andrei este un adevărat magician. Mânuiește corzile cu precizie, punându-și amprenta pe fiecare notă eliberată de instrument. Iar premiile internaționale deosebit de valoroase nu s-au lăsat mult timp așteptate. Ultimul a fost un loc I la un concurs puternic la Bale Valle în Croația, unde au participat tineri din numeroase țări europene.

De altfel, Andrei are și o chitară personalizată, realizată de un lutier sârb, special pentru el.

Deși Andrei calcă pe un drum al succesului și al creației artistice, provocările sunt multiple. Timpul, spune mama lui Andrei, este principalul său inamic. Ca să poată repeta suficient dar și să facă față la orele de curs, Andrei urmează un orar strict, sprijinit îndeaproape de părinți.

Pentru tânărul chitarist pasiunea pentru instrument și muzică primează însă. Este greu, spune acesta, dar are toate calitățile pentru marea performanță.

La final, nu putem decât să vă lăsăm în compania lui Andrei Pițu și a magiei sale.

 

Citeste si:

Facebook Comments